ΥΕΝ: Ομαλοποιείται η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά

Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2005 18:12

Ομαλοποιείται σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, η διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων από το λιμάνι του Πειραιά

Σύμφωνα με το ΥΕΝ, η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά κατά το μήνα Ιούλιο και τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Μόνο κατά το μήνα Ιούλιο 2005, αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά προς διάφορους προορισμούς, με 36 πλοία (έναντι 39 το 2004), 1.050.000 επιβάτες, περίπου 50.000 περισσότεροι από τον Ιούλιο του 2004. Η έξοδος, σύμφωνα με το υπουργείο αναμένεται να συνεχισθεί στα ίδια υψηλά επίπεδα και το μήνα Αύγουστο.

Στη δεύτερη εντός τριημέρου σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο με τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, και Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Αριστοτέλη Παυλίδη, αποφασίστηκε:

- Η τροποποίηση και επέκταση δρομολογίων πλοίων, ώστε να καλυφθούν τα κενά που παρουσιάζονται από βλάβες.

- Η δρομολόγηση επιπλέον φορτηγών πλοίων, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των νησιών λόγω της τουριστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα:

Τo φορτηγό πλοίο «Αγιος Ευστάθιος», το οποίο ετέθη εκτός λειτουργίας, αντικαθίσταται, ενώ δρομολογούνται τέσσερα επιπλέον πλοία. Με το φορτηγό πλοίο «Sea Witch» προβλέφθηκαν τρία δρομολόγια την εβδομάδα από Πειραιά προς Σάμο-Μυτιλήνη. Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μιαούλης» θα εκτελεί από 05/8 το δρομολόγιο Λαύριο-Πάρος, το φορτηγό πλοίο «Esprit» θα εκτελεί από 08/8 δρομολόγιο Σάμος-Μυτιλήνη. Η Χίος θα εξακολουθήσει να εξυπηρετείται με το φορτηγό πλοίο «Ταξιάρχης». Επίσης, το φορτηγό πλοίο «Blue Moon I», εκτελεί από σήμερα δρομολόγιο προς Δωδεκάνησα, πρόσθετα στο επιβατηγό πλοίο «Νικόλαος. Το ίδιο πλοίο θα χρησιμοποιηθεί για μεταφορά φορτηγών οχημάτων προς Σαντορίνη.

Πρόσθετο επιβατηγό πλοίο θα εκτελεί επιπλέον δρομολόγια στον κορμό της Δωδεκανήσου προκειμένου να ενισχυθεί η μεταφορική ικανότητα των ήδη δρομολογημένων πλοίων.

Από σήμερα, εξάλλου, εκτελούνται νέα δρομολόγια προς τις Κυκλάδες από το νεότευκτο ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό High Speed 5, το οποίο εγκαινιάσθηκε χθες.

Όπως επίσης αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΕΝ, από τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές έχουν ήδη επιβληθεί σε ναυτιλιακές εταιρίες και ναυτικά πρακτορεία για μη ενημέρωση του επιβατηγού κοινού και καθυστερήσεις που παρουσίασαν τα πλοία τους, πρόστιμα που αγγίζουν τα 528.247 ευρώ, ενώ με απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, τριπλασιάζεται το ύψος προστίμου που επιβάλλεται για έλλειψη έγκαιρης ενημέρωσης του επιβατηγού κοινού από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα