Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2005 10:10
UPD:10:40

ΜΕ ΑΝΟΔΟ άνοιξαν πριν από λίγο οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου ύστερα από την εκτίναξη των τιμών του μαύρου χρυσού σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 5.333,3 μονάδες (0,4%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.433,72 μονάδες (0,3%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.840,37 μονάδες (0,28%).

Σημαντική άνοδο κατά 11% σημειώνει η μετοχή της κατασκευάστριας εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Marconi Corp. Η εν λόγω εταιρεία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, αποτελεί στόχο εξαγοράς από την κινεζική Huawei Technologies έναντι ποσού άνω των 600 εκατομμυρίων στερλινών (1,07 δισ. δολαρίων). Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Huawei δεν έχει καταθέσει ακόμη επίσημη προσφορά και η ολοκλήρωση της συναλλαγής μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.

Αξιόλογη άνοδο κατά 2,8% σημειώνει και η μετοχή της φινλανδικής εταιρείας Nokia. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Cisco Systems εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Nokia στο πλαίσιο προσπάθειας να εξασφαλίσει την τεχνολογία υποδομής ασύρματης τηλεφωνίας της μεγαλύτερης εταιρείας κινητών τηλεφώνων στον κόσμο. Η αξία της Cisco, του μεγαλύτερου κατασκευαστή εξοπλισμού Ίντερνετ, υπολογίζεται σε 123 δισ. δολάρια ενώ η αγοραστική αξία της Nokia σε περίπου 71 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα