Νεοχημική: Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση σε ξένους θεσμικούς

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2005 15:57

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση σε ξένους θεσμικούς επενδυτές ποσοστό μετοχών της εταιρείας Νεοχημική Λ.Β. Λαυρεντιάδης ΑΒΕΕ από το βασικό μέτοχο, πρόεδρο του δ.σ. και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Λαυρέντιο Λαυρεντιάδη.

Σε συνέχεια της προαναγγελίας πώλησης που είχε εκδώσει στις 6/7/2005, ο κ. Λαυρέντιος Λαυρεντιάδης πώλησε 1.841.000 μετοχές, ήτοι ποσοστό 5,11% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Ως εκ τούτου, το ποσοστό συμμετοχής του κ. Λαυρέντιου Λαυρεντιάδη στην εταιρεία μεταβάλλεται από 55,21% σε 50,1%. Οι μετοχές επωλήθησαν μέσω της εταιρείας MERIT Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. σε Ισπανούς, Γερμανούς, Ολλανδούς, Γάλλους και Αυστριακούς θεσμικούς επενδυτές μέσω της τράπεζας Sal. Oppenheim.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό και με την προηγούμενη τοποθέτηση σε ξένους θεσμικούς επενδυτές ποσοστού 20% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας, «αποδεικνύει το ουσιαστικό και συνεχές ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για τη Νεοχημική Λ.Β. Λαυρεντιάδης ΑΒΕΕ λόγω των πολύ καλών οικονομικών στοιχείων, της εντυπωσιακής ανάπτυξης και των σημαντικών προοπτικών της».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα