ΥΠΑΝ: Κοντά στο μέσο κοινοτικό όρο η προ φόρων τιμή της αμόλυβδης

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2005 16:17

«Η προσεκτική ανάγνωση των επίσημων στοιχείων της Eurostat καταδεικνύει ότι η προ φόρων μέση τιμή ανά εξάμηνο της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα, ακολουθεί πτωτική πορεία και βρίσκεται πολύ κοντά στο μέσο κοινοτικό όρο, με βάση τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία. Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο του 2004 σημειώθηκε και η μεγαλύτερη προσέγγιση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με τις τιμές προ φόρων των καύσιμων στην χώρα μας.

«Οι μετρήσεις της Eurostat δείχνουν ότι η μέση τιμή προ φόρων της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα το β’ εξάμηνο του 2004 ήταν μόλις 2% πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης των "15", όταν το αμέσως προηγούμενο διάστημα (το α' εξάμηνο του 2004) το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 12%. Εξίσου υψηλά ήταν τα ποσοστά και κατά το πρώτο και δεύτερο εξάμηνο του 2003 (6% και 9% αντίστοιχα)...

Τα παραπάνω επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν τα θετικά αποτελέσματα που επετεύχθησαν στην αγορά πετρελαιοειδών από τις μέχρι σήμερα ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης υπό τον συντονισμό του υπουργού Δημήτρη Σιούφα. Οι προσπάθειές μας συνεχίζονται με στόχο την καλύτερη θωράκιση της ελληνικής αγοράς και την προστασία των καταναλωτών», καταλήγει ο υφυπουργός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα