Ανοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2005 18:59

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη με πρωταγωνιστές τους τίτλους τηλεπικοινωνιακών εταιρειών.

Ώθηση στις εν λόγω μετοχές έδωσαν οι έντονες φήμες περί σχεδιαζόμενων συγχωνεύσεων κορυφαίων εταιρειών του κλάδου. Σύμφωνα με δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας, η Cisco Systems σχεδιάζει την υποβολή προσφοράς για την εξαγορά του φινλανδικού κολοσσού Nokia. Εκπρόσωπος της Cisco αρνήθηκε να σχολιάσει τα εν λόγω δημοσιεύματα, ενώ εκπρόσωπος της Nokia τα χαρακτήρισε μυθεύματα. Η μετοχή της φινλανδικής εταιρείας σημείωσε άνοδο 1,08%.

Τα κέρδη των ευρωπαϊκών δεικτών περιορίστηκαν ελαφρώς αργά το απόγευμα ύστερα από την εκτίναξη των τιμών πετρελαίου κοντά στα 64 δολάρια το βαρέλι http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/08/1078150.htm .

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 5.341,8 μονάδες (0,5%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.441 μονάδες (0,4%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.837,9 μονάδες (0,2%).

Θεαματική άνοδο κατά 14,7% σημείωσε η μετοχή της κατασκευάστριας εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Marconi Corp. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, η κινεζική Huawei Technologies σχεδιάζει την εξαγορά της Marconi έναντι ποσού άνω των 600 εκατομμυρίων στερλινών (1,07 δισ. δολαρίων).

Σημαντικά κέρδη, άνω του 7%, κατέγραψε και η μετοχή της Standard Chartered, καθώς η αύξηση που σημείωσαν τα κέρδη της βρετανικής τράπεζας στο πρώτο εξάμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών επωφελούμενες από τη μεγάλη άνοδο των τιμών πετρελαίου. Ο τίτλος της BP ενισχύθηκε κατά 1,88%. Σημειώνεται ότι η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου αναρριχήθηκε μέχρι τα 63,9 δολάρια καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα