Απερρίφθη σχέδιο της Ηλεκτρονικής Αθηνών για έλεγχο της Ράδιο Κορασίδης

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2005 11:31
UPD:11:42

Η Ηλεκτρονική Αθηνών ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε καταθέσει πρόταση για τον έλεγχο των εταιρειών Ράδιο Κορασίδης και Elephant, η οποία, ωστόσο, δεν έγινε αποδεκτή. Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ):

«1. Σε συνεργασία με ορισμένες από τις πιστώτριες τράπεζες των εταιριών α) "ΡΑΔΙΟ Α. ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Εμπορικές Επιχειρήσεις Α.Ε." και β) "ELEPHANT Μεγάλα Καταστήματα Ηλεκτρικών & Οικιακών Ειδών Α.Ε.Ε.". και στα πλαίσια διερευνήσεως της δυνατότητος εξυγιάνσεως των εταιρειών αυτών, οι χρηματοοικονομικοί μας σύμβουλοι Price Waterhouse Coopers υπέβαλαν σ’ αυτές, με μη δεσμευτική και εμπιστευτική τους επιστολή, ενδεικτικό σχέδιο προτάσεως για τη χρηματοοικονομική τους εξυγίανση, σύμφωνο με την κειμένη νομοθεσία.

2. Σύμφωνα με το σχέδιο της προτάσεως η εταιρεία μας "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία Ηλεκτρικών Οικιακών Συσκευών" θα παρείχε την οικονομική υποστήριξή αποκτώντας παράλληλα και τον έλεγχο των άνω εταιρειών. Το σχέδιο αυτό δεν έγινε αποδεκτό. 3. Σ' ότι αφορά τις οικονομικές και επιχειρηματικές επιπτώσεις που θα είχε η τυχόν υλοποίηση αυτού του σχεδίου, σημειώνουμε ότι θα εδημιουργείτο ένας όμιλος με υπερδιπλάσιο μέγεθος του σημερινού, χωρίς να επηρεαστεί στο ελάχιστο η υγιής ανάπτυξη της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και χωρίς παρενέργειες στην ισχυρή χρηματοοικονομική διάρθρωση της εταιρείας.

4. Επισημαίνουμε ότι ουδεμία συνάντηση πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους του ομίλου Κορασίδη και βεβαίως ουδεμία σχετική διαπραγμάτευση έλαβε χώρα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα