Από την έντυπη έκδοση
Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected]
Πρεμιέρα στην ιταλική αγορά και μάλιστα ιδιαιτέρως εντυπωσιακή έκανε ο κρόκος Κοζάνης. Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας kozan.gr στο Unico, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Iταλίας, στον 20ό όροφο του πύργου Faro, στο Μιλάνο, διεξήχθη πρόσφατα φιλανθρωπική εκδήλωση με δέκα από τους πιο ξακουστούς Ιταλούς σεφ. O σεφ Tano Simonato, με ένα αστέρι Michelin, ενθουσίασε τους διακόσιους εκλεκτούς καλεσμένους με τη δημιουργία του: «Nιόκι κρόκο Κοζάνης, με τυρί κρέμα, προσούτο Πάρμας και μπέικον».
Στο τέλος της εκδήλωσης, ετέθη προς πώληση μια ειδική συσκευασία του κρόκου Κοζάνης των τριάντα γραμμαρίων και έφθασε στο αστρονομικό πόσο τον δέκα χιλιάδων ευρώ. Yποστηρικτής της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, ήταν ο Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, ενώ όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Αφρική. Η είδηση αυτή ενδεχομένως να είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους όσοι ακόμα αμφιταλαντεύονται σχετικά με τις «αποδόσεις» στις συνεταιριστικές επιχειρηματικές κινήσεις των αγροτών...