Eπί τάπητος η κατάσταση στην ακτοπλοΐα

Εντολές Καραμανλή για ομαλή επιστροφή των ταξιδιωτών
Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2005 16:22

«Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ λαμβάνει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για την ασφάλεια των επιβατών και την απρόσκοπτη επιστροφή τους μετά τις διακοπές», δήλωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, τον οποίο και ενημέρωσε για τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/10/1078516.htm .

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ετοιμάζεται να επιβάλει και νέα πρόστιμα σε εταιρείες που «δεν ενημερώνουν τους επιβάτες για καθυστερήσεις».

Για τις επόμενες μέρες, το υπουργείο έχει λάβει μέτρα, ώστε αν παραστεί ανάγκη να υπάρξουν έκτακτα δρομολόγια με πλοία τα οποία έχουν κενά.

Επίσης, το υπουργείο για την επόμενη σεζόν σκέφτεται να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για τη μίσθωση πλοίου που θα είναι εφεδρικό και θα χρησιμοποιείται όπου κρίνεται αναγκαίο.

Ακόμη σε ό,τι αφορά στην άγονη γραμμή θα υπάρξουν συμβάσεις από 5 έως 12 έτη με κριτήριο την ηλικία,την ταχύτητα και το ιστορικό του πλοίου και της εταιρίας προκειμένου να προσελκυσθούν νεότερης ηλικίας πλοία τα οποία μπορούν επίσης να χρηματοδοτηθούν με το δάνειο της Τράπεζας Επενδύσεων που έχει συνάψει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το οποίο θα διατεθεί επίσης για την αναμόρφωση των λιμένων.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη διεθνούς συμβούλου που θα προχωρήσει το έργο.

«Το κύριο μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των επιβατών, αλλά η εξυπηρέτηση των εφοπλιστικών συμφερόντων και κερδών http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/10/1078783.htm », τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ που σχολιάζει τις σημερινές δηλώσεις του ΥΕΝ.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα