Oμιλία της Λ. Κατσέλη για την ευρωπαϊκή οικονομία

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 15:01
UPD:15:03
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη (φωτ. αρχείου).

Τις προϋποθέσεις ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας θα παρουσιάσει η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια του Φόρουμ των Βρυξελλών 2016, το οποίο διοργανώνεται από το German Marshal Fund.

Συγκεκριμένα, η κ. Κατσέλη θα εστιάσει:

  • Στην αναγκαία αλλαγή προσέγγισης στην άσκηση δημόσιας πολιτικής: μετάβαση από την διαχείριση αλλεπάλληλών κρίσεων και την πρόταξη βραχυπρόθεσμων λύσεων στην έγκαιρη υιοθέτηση ρεαλιστικών, μεσοπρόθεσμων και στρατηγικών επιλογών.
  • Στον επανακαθορισμό στόχων στην άσκηση ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής: άμβλυνση της μονοδιάστατης προσήλωσης στην δημοσιονομική πειθαρχεία και υιοθέτηση μέτρων ενίσχυσης των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας.
  • Στην αλλαγή του μείγματος πολιτικής κάτω από τη σημερινή καθεστώς αποπληθωρισμού: προώθηση μιας συντονισμένης επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής παράλληλα με τη πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, στοχευμένα διαρθρωτικά μέτρα και αντιμετώπιση της κρίσης εξωτερικής ή και εσωτερικής υπερχρέωσης κρατών - μελών.
  • Στην οργανική διασύνδεση της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής με επιβεβλημένες αλλαγές στο σύστημα ευρωπαϊκής διακυβέρνησης και την προώθηση αντίστοιχων χρηματοοικονομικών εργαλείων.
  • Στη διατύπωση ενός νέου αξιόπιστου αφηγήματος και σχεδίου για μια δημοκρατική Ευρώπη που θα παρέχει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και θετικές προοπτικές στους πολίτες και κατοίκους της.

Το «παρών» στο φόρουμ θα δώσουν ο διευθύνων σύμβουλος της Deloitte, Φρανκ Φράιντμαν, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν, o Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα