Τέταρτη στην Ευρώπη η Huawei στις αιτήσεις πατεντών

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016 12:31
UPD:12:34
REUTERS/ALBERT GEA

Στη γενική κατάταξη, η Huawei ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής τις Philips, Samsung και LG ενώ προηγείται των Siemens και United Technologies. 

Την τέταρτη θέση μεταξύ των εταιρειών που αιτούνται διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο European Patent Office (EPO),  κατέλαβε η  Huawei, σύμφωνα με την επίσημη ετήσια έκθεση του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία καταχώρησε συνολικά 1.953 αιτήσεις το 2015, ενώ για δεύτερη συνεχή χρονιά βρέθηκε στην κορυφή των Ψηφιακών Επικοινωνιών, με 1.197 αιτήσεις να αφορούν αποκλειστικά τον συγκεκριμένο κλάδο.

Στη γενική κατάταξη, η Huawei ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής τις Philips, Samsung και LG ενώ προηγείται των Siemens και United Technologies. Στον κλάδο των ψηφιακών επικοινωνιών, η Huawei βρέθηκε για ακόμη μια φορά στην κορυφή και  ξεπέρασε την Ericsson και την  Qualcomm.

«Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν την ισχυρή δέσμευσή μας για προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας ως κινητήρια δύναμη της καινοτομίας, με το γόνιμο -για πρωτοπορία- έδαφος της Ευρώπης στο επίκεντρο» δήλωσε ο Georg Kreuz, Chief IP Counsel της Huawei, ενώ πρόσθεσε ότι «το Ευρωπαϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον θα γίνει εξ ολοκλήρου ψηφιακό και στη Huawei είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που παραμένουμε οι κορυφαίοι συνεργάτες στην διαδικασία της καινοτομίας. Η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας σε αυτόν τον κλάδο είναι ζωτικής σημασίας. Συνεπώς, ο αριθμός των νέων αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που καταχωρήθηκαν στην Ευρώπη, αυξήθηκε με τη σειρά του».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα