Σε υψηλά τεσσάρων ετών ο Nikkei

Ώθηση από τον ασφαλιστικό κλάδο
Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2005 09:28
UPD:09:32

ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών αναρριχήθηκαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο εν μέσω προσδοκιών ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα τονώσει τις καταναλωτικές δαπάνες και κατά συνέπεια την εταιρική κερδοφορία.

Ζωηρό ήταν και σήμερα – για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση - το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για ιαπωνικές μετοχές, καθώς μετριάζονται οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο πολιτικής κρίσης στην Ιαπωνία, ύστερα από την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ενώ το ράλι των πετρελαϊκών δεν φαίνεται ακόμη να τους ανησυχεί.

Ο δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο κατά 1,37% και έκλεισε στις 12.263,32 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο από τις 7 Αυγούστου 2001.

Ο δείκτης Topix διαμορφώθηκε στις 1.243,74 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,29%.

Επικεφαλής της ανοδικής τάσης τέθηκε ο χρηματοοικονομικός κλάδος με τη μετοχή της τράπεζας Mizuho Financial Group να κλείνει με άνοδο μεγαλύτερη του 3%.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε και ο τίτλος της ασφαλιστικής Mitsui Sumitomo Insurance, καθώς τα τριμηνιαία αποτελέσματα της εταιρείας ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο περίπου 9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα