Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2005 10:39
UPD:10:41

Aspis Securities: «Θεωρούµε πιθανή την εµφάνιση σταθεροποιητικών τάσεων µετά το καθοδικό κλείσιµο της Wall Street λόγω της νέα ανόδου του πετρελαίου, επισηµαίνοντας όµως ότι το κλίµα γενικότερα παραµένει θετικό. Στο επίκεντρο οι µετοχές του τραπεζικού κλάδου και των ΕΛΠΕ».

Emporiki Investment Bank: «Εκτιμούμε ότι η συσσώρευση τιμών στα τρέχοντα επίπεδα με ελαφρώς πτωτικές τάσεις - καθώς βραχυπρόθεσμη αποκομιδή κερδών θα μπορούσε να δικαιολογηθεί - σε επίπεδο γενικού δείκτη, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Η εικόνα ωστόσο των ευρωπαϊκών αγορών παραμένει καταλυτική για την τελική διαμόρφωση της τάσης».

Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ: «Σταθεροποιητικές τάσεις προς την περιοχή των 3.300 – 3.295 μονάδων αναμένονται κατά τη σημερινή συνεδρίαση χωρίς να αποκλείεται και μια πιο καλή εικόνα προς το κλείσιμο δεδομένης της θετικής ψυχολογίας που κυριαρχεί στις κυριότερες Ευρωπαϊκές αγορές και σαν κυριότερη αιτία την έντονη φημολογία επιχειρηματικών συμφωνιών.

»Σε μεσοβραχυπρόθεσμο ορίζοντα η περιοχή των 3.370 – 3.390 μονάδων αποτελεί ένα ισχυρό σημείο αντίστασης όπου η ρευστότητα θα πρέπει να αντικαταστήσει ένα σημαντικό τμήμα του μετοχικού χαρτοφυλακίου καθώς το δυνατό momentum αγνοεί κινδύνους που παραδοσιακά πιέζουν τις μετοχικές αξίες (πετρέλαιο, επιτόκια) και που ενδεχομένως σε μια αρνητική είδηση να οδηγήσει σε απότομες αρνητικές διακυμάνσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για τη συμπεριφορά των χαρτιών από τα υψηλά τους».

Fortius Finance: «Ιδιαίτερα σημαντική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την αύξηση της καθαρής συναλλακτικής δραστηριότητας, η οποία αν και θα έπρεπε να βρίσκεται σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα, δικαιολογείται από τη θερινή ραστώνη που διανύουμε. Τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς που ανακοινώθηκαν χθες μετά το κλείσιμο αν και δεν μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι εξέπληξαν θετικά την αγορά, καθώς τα καθαρά κέρδη ήταν ελαφρώς χαμηλότερα των συγκλινόντων εκτιμήσεων, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους ελαφρώς υψηλότερα, εκτιμούμε ότι δε θα οδηγήσουν σε πιέσεις ως έχοντας προεξοφληθεί.

»Για τη σημερινή συνεδρίαση ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την προσπάθεια απορρόφησης των πιέσεων γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, με τον ενδιαφέρον στο εξωτερικό να στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα και στην πορεία της τιμής του πετρελαίου που καταγράφει ιστορικά υψηλά».

Sarros Securities: Στις ΗΠΑ οι αγορές κινήθηκαν πτωτικά κυρίως λόγω του πετρελαίου που έφτασε ένα βήμα από τα 65$, δημιουργώντας γενικότερες πιέσεις αν και σε επίπεδο «μάκρο»-ανακοινώσεων δημιουργήθηκαν θετικές προσδοκίες. Οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία άμεσα επηρεασμένες από τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά κέρδη. Επιπρόσθετα στην Ιαπωνία λόγω της ενίσχυσης του γεν, ο δείκτης Nikkei δημιούργησε υψηλό 15 μηνών και ξεπέρασε τις 12000 μονάδες.

»Η ελληνική αγορά με αύξηση του όγκου συναλλαγών και διάχυση του ενδιαφέροντος σε όλο το «ταμπλό» κινήθηκε στην πλειοψηφία της ανοδικά. Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων σε Πειραιώς χτες και Eurobank σήμερα αναμένεται να προσδώσει επιπλέον δυναμική στην αγορά, καθώς εντυπωσιάζουν με την αύξηση της κερδοφορίας τους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα