Μαρινόπουλος: Προτεραιότητα η πληρωμή των προμηθευτών

Τριετές σχέδιο εξυγίανσης με σταδιακή κάλυψη των υποχρεώσεων της εταιρείας, χωρίς «κούρεμα»
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 15:01
UPD:15:03

Πρώτη προτεραιότητα στο τριετές σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος είναι η αποκατάσταση των σχέσεων με τους προμηθευτές και η εξασφάλιση της απρόσκοπτης τροφοδοσίας των καταστημάτων. Οπως αναφέρουν πληροφορίες της «Ν», μετά την επίσημη επιβεβαίωση της επίτευξης συμφωνίας με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, η Μαρινόπουλος δρομολογεί την αποπληρωμή εκκρεμοτήτων προς τους προμηθευτές, η οποία θα πραγματοποιηθεί χωρίς να υπάρξει κάποιο «κούρεμα», αλλά μέσω σταδιακής κάλυψης των υποχρεώσεών της.

Ταυτόχρονα, σημαντική παράμετρος των συμφωνιών με τους προμηθευτές αναμένεται να αφορά την εξασφάλιση από πλευράς της αλυσίδας της τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Ακόμα ένα σημαντικό σημείο στο τριετές πλάνο εξυγίανσης αφορά στην αναδιάρθρωση του δικτύου, με την αρχή να έχει ήδη γίνει με τη «μεταφορά» των 33 υπερμάρκετ στη νέα εταιρεία που θα συσταθεί με την Σκλαβενίτης.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες προβλέπει νέα γραμμή χρηματοδότησης, άνω των 100 εκατ. ευρώ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, μία άμεσα και μία εντός το πολύ τριών μηνών, ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ για την από κοινού δημιουργία νέας εταιρείας (θυγατρικής των δύο εταιρειών κατά 50% έκαστη), που θα λειτουργήσει και θα αναπτύξει το δίκτυο των 33 υπερμάρκετ.

Η εν λόγω χρηματοδότηση, σε συνδυασμό με τη συμφωνία με την Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ, αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητα της Μαρινόπουλος με ποσό που υπερβαίνει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, θα αναδιαρθρωθεί και ο συνολικός υφιστάμενος τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας σε μακροπρόθεσμη βάση, σύμφωνα με το τριετές επιχειρηματικό σχέδιο της αλυσίδας.

«Αυτό αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης και της στήριξης του τραπεζικού συστήματος προς την εταιρεία και τη νέα διοίκησή της, η οποία από το τέλος του 2015 κινείται αποφασιστικά για την εξυγίανση και την αναδιοργάνωσή της» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Μαρινόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα