Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2005 10:57
UPD:11:00

Emporiki Investment Bank: «Αναμένουμε συσσώρευση τιμών κατά τη σημερινή συνεδρίαση, εν μέσω υποτονικού κλίματος και χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, λόγω της επικείμενης αργίας του Δεκαπενταύγουστου».

Egnatia Finance: «Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος υποχώρησης υπό τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς είναι περιορισμένος, αλλά και η πιθανότητα ανόδου έχει περιοριστεί, με οποιαδήποτε σημαντική κίνηση τιμών να θεωρείται απίθανη βραχυπρόθεσμα».

Value Capital: «Ο ΓΔ έχει συσσωρεύσει μεταξύ 3260-3320 μονάδων και o FTSE 20 μεταξύ 1820-1860 μονάδων. Η κινητικότητα που παρατηρείται στην αγορά τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων εξαμήνου αναμένεται να συνεχιστεί με τις τράπεζες και τις τηλεπικοινωνίες να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ο δείκτης των τραπεζών κινείται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 4 ½ ετών. Το τεχνικό εύρος τιμών του FTSE 20 παραμένει αυτό των 1760 – 1940 μονάδων, ενώ ο FTSE 40 κινείται στο εύρος τιμών των 2700-2900 μονάδων».

Aspis Securities: «Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν πτωτικά χθες λόγω της νέας ανόδου των τιµών του πετρελαίου. Την τάση των ξένων χρηµατιστηρίων ακολούθησαν και οι ελληνικές µετοχές καθώς υπήρξαν

αναµενόµενες ρευστοποιήσεις κερδών. Σήµερα τα διεθνή χρηµατιστήρια αναµένεται να κινηθούν σταθεροποιητικά. Ανάλογη µε την πορεία των ξένων αγορών θεωρούµε ότι θα είναι και η πορεία του Χ.Α. στη σηµερινή συνεδρίαση».

Fortius Finance: «Οι ανησυχίες για την υψηλή τιμή του πετρελαίου, η οποία κάλλιστα μπορεί να προκαλέσει μια ουσιαστική διόρθωση που αρκετοί επενδύτες επιζητούν, σε συνδυασμό με τα υψηλά 4ετίας που διαπραγματεύεται ο ΓΔ, δεν επιτρέπουν την απρόσκοπτη άνοδο του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα και συντηρούν τις διακυμάνσεις γύρω από την ευρύτερη περιοχή των 3,300 μονάδων.

»Στο πρώτο πραγματικό τεστ αποτελεσμάτων για το FTSE/ASE-20, όπου τα 6μηνο των Τράπεζας Πειραιώς και Ελληνικών Πετρελαίων έγιναν γνωστά, παρατηρήσαμε τη μετοχή της μεν πρώτης να κλείνει με μικρά κέρδη παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της τράπεζας ήταν ελαφρώς χαμηλότερα των συγκλινόντων εκτιμήσεων, ενώ στην περίπτωση αυτών των Ελληνικών Πετρελαίων, που ήταν σημαντικά καλύτερα των εκτιμήσεων, είδαμε τη ζήτηση να αυξάνεται σημαντικά, χωρίς ωστόσο να μεταδίδεται και στις υπόλοιπες μετοχές του FTSE/ASE-20. Η ανακοίνωση των καλύτερων από των αναμενόμενων αποτελεσμάτων της Eurobank σε συνδυασμό με τη μεγάλη βαρύτητά της στο ΓΔ και στο FTSE/ASE-20, αυξάνει τις πιθανότητες για μια ανοδική κίνηση του ΧΑ κατά τη σημερινή συνεδρίαση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα