Τριμερής συμφωνία ΟΤΕ, ΟΜΕ-ΟΤΕ και UNI

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2001 15:23
UPD:15:27

Τριμερής συμφωνία μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ, της ΟΜΕ-ΟΤΕ και της Union Network International (UNI-Διεθνής Eνωση Συνδικαλιστικών Σωματείων Εταιρειών Επικοινωνιών, η οποία εκπροσωπεί διεθνώς 15.000.000 εργαζόμενους στις τηλεπικοινωνίες, ΜΜΕ, τράπεζες κλπ.) υπεγράφη χθες, 26/6/2001, με αντικείμενο την κοινή αναγνώριση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κοινωνία και την εργασία.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΤΕ, με την εν λόγω συμφωνία, η οποία υπεγράφη από τους κ. Ν. Μανασή, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΤΕ, κ. Π. Κοτρώνη, Πρόεδρο ΟΜΕ-ΟΤΕ, κ. P. Jennings Γενικό Γραμματέα–UNI και L. Neves, υπεύθυνο UNI – Telecoms, οι συμβαλλόμενοι δηλώνουν την αμέριστη υποστήριξή τους προς θεμελιώδεις αρχές, όπως:

ελεύθερη επιλογή της απασχόλησης, ίσες ευκαιρίες και ίση μεταχείριση στο χώρο εργασίας (ανεξαρτήτως καταγωγής, φυλής, φύλου, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων, κοινωνικής προέλευσης ή άλλων ιδιαίτερων χαρακτηριστικών), σεβασμός της ελευθερίας του συνδικαλίζεσθαι και του δικαιώματος άσκησης συλλογικών διαπραγματεύσεων, διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, δικαίωμα συμμετοχής εργαζομένων σε προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, κ.ά.

Η συμφωνία αυτή, καταλήγει η ανακοίνωση, θέτει τις βάσεις για αμοιβαία ενημέρωση και συνεχή διάλογο και υπογραμμίζει την πάγια θέση του ΟΤΕ ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων των εργαζομένων αποτελεί ουσιαστικό σημείο ανάπτυξης και προόδου των εργασιακών σχέσεων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα