Διαβεβαιώσεις για συγκράτηση τιμών στα καύσιμα

Eκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2005 14:09

ΥΠΑΡΧΟΥΝ περιθώρια να βελτιώσουμε τις τιμές των καυσίμων, καθώς υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις, ορισμένες από τις οποίες είναι αδικαιολόγητες. Σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνουμε εναρμονισμένες πρακτικές ή προβλήματα νοθείας, οι κυρώσεις θα είναι αμείλικτες.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υφυπουργός Aνάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης μετά από σύσκεψη με τους εκπροσώπους της αγοράς καυσίμων (διϋλιστήρια, εταιρίες εμπορίας και βενζινοπώλες) για τις τιμές.

O κ. Σαλαγκούδης ανέφερε ότι αντιμετωπίζουμε μια πολύ κακή παγκόσμια συγκυρία, καθώς η διεθνής τιμή του πετρελαίου έχει φθάσει στα 66 δολάρια το βαρέλι, ενώ επεσήμανε ότι οι έλληνες καταναλωτές το τελευταίο 17μηνο πλήρωσαν τις μικρότερες αυξήσεις στα καύσιμα από τους υπόλοιπους ευρωπαίους πολίτες.

Από την πλευρά τους, οι παράγοντες της αγοράς έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι τις επόμενες ημέρες θα πετύχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, στη σύσκεψη το υπουργείο παρουσίασε στοιχεία για τις αποκλίσεις των τιμών από περιοχή σε περιοχή και πρατήριο σε πρατήριο, που φθάνουν έως 8 λεπτά στη χονδρική και 10 λεπτά στη λιανική, οι οποίες είναι αδικαιολόγητες, στο βαθμό που δεν ερμηνεύονται από το αυξημένο κόστος μεταφοράς στην περιφέρεια ή στα νησιά.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα