Κ. Κόλλιας: Σωστή η συζήτηση για το χρέος, αλλά να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 17:29
UPD:17:41

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας πρόσθεσε ότι αυτή η συζήτηση «δεν θα πρέπει να μας αποπροσανατολίζει από το βασικό στόχο για την ελληνική οικονομία».

Η επαναφορά της συζήτησης για το ελληνικό δημόσιο χρέος σωστά γίνεται, ωστόσο δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζει από τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Όπως τόνισε σε δήλωσή του, το χρέος χρειάζεται αναδιάρθρωση, ενώ υπογράμμισε ότι «πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί η απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, όπως αυτή επαναδιατυπώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, με το τρίτο μνημόνιο».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αυτή η συζήτηση «δεν θα πρέπει να μας αποπροσανατολίζει από το βασικό στόχο για την ελληνική οικονομία», η οποία, κατά την εκτίμησή του, χρειάζεται:

  • Σταθερά πρωτογενή πλεονάσματα
  • Εφαρμογή μακροχρόνιων και βιώσιμων μεταρρυθμίσεων, που θα απελευθερώσουν την οικονομία από βαρίδια και θα βάλουν ένα τέλος στη δημιουργία νέου χρέους.
  • Εφαρμογή πολιτικών, που θα οδηγήσουν τάχιστα την οικονομία στην ανάπτυξη, ώστε να αυξηθεί ο παρονομαστής, στο λόγο χρέους/ΑΕΠ.


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα