Προς τιτλοποίηση των δημοσίων εσόδων

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2005 14:31

Θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης, δήλωναν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι θα γίνει τελικά η τιτλοποίηση των εσόδων, και γι' αυτό το λόγο το υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

Η τιτλοποίηση μπορεί να φθάσει το 1,5 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, σχετικά με την πορεία του δημόσιου ελλείμματος οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν ότι θα είναι οπωσδήποτε κάτω του 4%, και πιθανότατα θα κυμανθεί μεταξύ του 3,5%-3,7%.

Σε ό,τι αφορά στο ρυθμό ανάπτυξης οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας θα έχουν σύντομα στοιχεία και για το 2005 και το 2006.

Τέλος, αναφερόμενοι στην πορεία των εσόδων, οι ίδιοι κύκλοι δήλωναν ότι θα δοθεί έμφαση στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, θα εφαρμοστεί η αρχή της τακτικής - περιοδικής υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, και ότι θα εφαρμοστούν αυστηρές ποινές (μέχρι και κλείσιμο καταστημάτων) σε όσους καταστρατηγούν τη φορολογική νομοθεσία.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα