Δεν είναι μέλη της Ομοσπονδίας τα τουριστικά γραφεία που καταγγέλλονται από πρόσφυγες

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 15:58
UPD:16:08
REUTERS/ALEXANDROS AVRAMIDIS

Φωτογραφία αρχείου.

Δεν είναι μέλη της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (FEDHATTA) τα τουριστικά γραφεία που φέρονται να έχουν εκμεταλλευτεί τους πρόσφυγες αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Ειδικότερα, με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου και τις καταγγελίες προσφύγων που αφορούν το κλάδο των τουριστικών γραφείων, η FEDHATTA τονίζει ότι σύσσωμος ο κλάδος λειτουργεί, από την πρώτη στιγμή, σε συνεργασία με την Πολιτεία για τον συντονισμό της ομαλής διαχείρισης των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών.

Δεδομένου ότι η εξελισσόμενη κατάσταση αφορά και επηρεάζει τον κλάδο και τον τουρισμό γενικότερα, η FEDHATTA απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να ενεργοποιήσει τάχιστα τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να απομονώσει τα κυκλώματα που έχουν δημιουργηθεί, την πρακτική των οποίων δεν ενστερνίζεται.

«Τα τουριστικά γραφεία της χώρας, τα οποία εκπροσωπεί η FEDHATTA πανελλαδικά, διακρίνονται για το ήθος και τον επαγγελματισμό τους και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποτελέσουν το εξιλαστήριο θύμα ενός προβλήματος που επιβάλλει ενημέρωση, συνεργασία και εθνικό συντονισμό» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία θα συμβάλλει στη διαχείριση των μεταναστευτικών/ προσφυγικών ροών, σύμφωνα με τον εθνικό σχεδιασμό και αναμένει περαιτέρω ενημέρωση και συνεργασία με την Πολιτεία, εν όψει και της τουριστικής περιόδου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα