Συνεχίζεται η άνοδος του δολαρίου έναντι του γιεν

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2005 09:56

ΑΝΟΔΙΚΑ για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινείται το δολάριο έναντι του γιεν, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/18/1080561.htm ενίσχυσαν την άποψη ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και την επόμενη χρονιά.

Η άσκηση αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής αποτελεί παράγοντα θετικό για το αμερικανικό νόμισμα, καθώς συντελεί στην ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τοποθετήσεις σε αμερικανικά στοιχεία ενεργητικού.

Ώθηση στο δολάριο δίνουν και οι αισιόδοξες προβλέψεις σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα για το μεταποιητικό τομέα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, ο δείκτης επιχειρηματικών συνθηκών της ομοσπονδιακής τράπεζας της Φιλαδέλφεια ανήλθε τον Αύγουστο στις 14 μονάδες έναντι 9,6 μονάδων τον Ιούλιο.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 09:30 ώρα Ελλάδος, το δολάριο ισοδυναμούσε με 110,14 γιεν από 109,92 γιεν αργά χθες το βράδυ.

Την ίδια ώρα, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2273 δολάρια έναντι 1,2271 δολαρίων αργά το απόγευμα της Τετάρτης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα