Ταμείο κεφαλαιακής και χρηματοδοτικής στήριξης των ΜμΕ προανήγγειλε το ΕΤΕΑΝ

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 15:45
UPD:15:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο πρόεδρος ΕΤΕΑΝ, Κωνσταντίνος Γαλιάτσος.

Νέο υπο-ταμείο για την παροχή κεφαλαιακής και χρηματοδοτικής στήριξης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προανήγγειλε ο πρόεδρος του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), Κωνσταντίνος Γαλιάτσος, κατά τη διάρκεια συνεδρίου της «Α-Energy».

Όπως εξήγησε, το 2015 ήταν ένα έτος πολύ σημαντικό για το ΕΤΕΑΝ, γιατί ενεργοποιήθηκε ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο, το IFG και συγκεκριμένα, το πρώτο υποταμείο του, το δανειακό. Το IFG, πρόσθεσε, είναι ένα κοινό ταμείο του ΕΤΕΑΝ και της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KFW. «Η μεγάλη σημασία του IFG είναι ότι μετέφερε νέους χρηματοδοτικούς πόρους και τεχνογνωσία από ένα εξειδικευμένο χρηματοδοτικό ίδρυμα (την KFW) στο ΕΤΕΑΝ και μέσω αυτού στην ελληνική οικονομία» τόνισε

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι η πιο μεγάλη συμβολή του IFG είναι ότι έθεσε για πρώτη φορά σε εφαρμογή το μοντέλο της δημιουργίας κοινών ταμείων μεταξύ του εθνικού αναπτυξιακού ταμείου, του ΕΤΕΑΝ και των διαφόρων διεθνών φορέων (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, EBRD, EIF, κλπ), που έχουν διακηρύξει την πρόθεσή τους να συμβάλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Γαλιάτσος ανέφερε τέλος, ότι στην Ελλάδα τα βασικά εναλλακτικά χρηματοδοτικά εργαλεία που είχαν σχεδιαστεί μέχρι το 2014 και τα οποία διαχειρίζονταν το ΕΤΕΑΝ, ήταν ταμεία εγγύησης των τραπεζικών χρηματοδοτήσεων και ταμεία συγχρηματοδότησης των μικρών και μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα