Μέχρι το 2008 θα έχει ολοκληρωθεί η Εγνατία Οδός

Συνάντηση Σουφλιά - Καραμανλή
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2005 13:12
UPD:13:16

Για την πορεία των δημοσίων έργων, κυρίως εκείνων στη Θεσσαλονίκη, ενημέρωσε σήμερα τον Πρωθυπουργό ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Σουφλιάς δήλωσε ότι το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων προχωρεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Ήδη, όπως ανέφερε, έχει δημοπρατηθεί το 90% των δημοσίων έργων ύψους 5 δισ. ευρώ, το οποίο, όπως τόνισε, είναι διπλάσιο από τις προηγούμενες χρονιές.

Σε ό,τι αφορά στην Εγνατία οδό, ο κ. Σουφλιάς ανέφερε ότι ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση και εκτελείται το 90% του προγράμματος ύψους 2 δισ. ευρώ και εκτίμησε ότι μέχρι το 2008 θα έχει τελειώσει το έργο.

Ο υπουργός αναφερόμενος ειδικά στα έργα της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι σήμερα ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η εταιρεία ΑΕΓΕΚ για το Μετρό Θεσσαλονίκης http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/19/1080996.htm . Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ εκτίμησε ότι θα χρειαστούν 5,5 χρόνια για την κατασκευή του έργου και σημείωσε πως θα υπάρξουν και επεκτάσεις.

Σε ό,τι αφορά στο διάδρομο προσγείωσης στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", ο κ. Σουφλιάς είπε ότι υπάρχει οριστικός ανάδοχος και εκτίμησε ότι μετά από 15 ημέρες θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια θα αρχίσει η κατασκευή του έργου.

Για την υποθαλάσσια αρτηρία ανέφερε ότι υπάρχει προσωρινός ανάδοχος, σημείωσε ότι εκκρεμούν ενστάσεις και προσφυγές και εκτίμησε ότι περί τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η εξέτασή τους οπότε και θα υπογραφεί η σύμβαση και θα κατατεθεί προς κύρωση στη βουλή.

Σε ό,τι αφορά στο έργο Μαλιακός – Κλειδί, ο κ. Σουφλιάς τόνισε ότι υπάρχει ο προσωρινός ανάδοχος από τον Ιούλιο και εκτίμησε ότι το αργότερο μετά από δύο μήνες θα έχουν λήξει τα διαδικαστικά προβλήματα και θα προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης και η κατασκευή του έργου το οποίο θα γίνει με τη μέθοδο της παραχώρησης.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα