Μεταβίβαση πλειοψηφικού πακέτου της Emporiki Bank Cyprus σε Κύπριους επιχειρηματίες

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2005 14:15
UPD:15:29

ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ για τη μεταβίβαση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της Emporiki Bank Cyprus Ltd σε επενδυτικό σχήμα Κυπρίων επιχειρηματιών με επικεφαλής τους κ.κ. Hagop Keheyan και Περικλή Μαγγλή υπέγραψε η Emporiki Bank.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τελευταίας, η Emporiki Bank θα συνεχίσει, μέσα στο πλαίσιο της καταρχήν συμφωνίας, να διατηρεί μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και να παρέχει την στήριξή της για την περαιτέρω ανάπτυξη της τράπεζας στην κυπριακή αγορά.

Βάσει χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί και εφόσον τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις, αναμένεται ότι εντός του προσεχούς διμήνου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας και υποβολή σχετικής αίτησης στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

«Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα επιπλέον βήμα στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του ομίλου. Το ίδιο έγινε στην Αρμενία και θα ακολουθήσει στη Γεωργία», δήλωσε στο Reuters ανώτερο στέλεχος της τράπεζας χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα