Η ΑΤΕ για τα περί συμφωνίας για την ΑΛΤΕ

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2005 12:57

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν σήμερα στον Τύπο περί «συμφωνίας για την ΑΛΤΕ» και «σχεδίου αντιμετώπισης των προβλημάτων της Alfa-Alfa Holdings» (εταιρειών του Ομίλου Αλλαμανή), η ATEbank ανακοινώνει τα ακόλουθα:

«1. Στην εταιρεία συμβούλων ΚPMG έχει ανατεθεί το έργο εξυγίανσης των εταιρειών του Ομίλου Αλλαμανή από τον ίδιο τον κ. Αλλαμανή και ενεργεί για λογαριασμό του, ευρισκόμενη σε συζητήσεις και προτάσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες της τράπεζας.

2. Οι υπηρεσίες της τράπεζας δεν έχουν μέχρι στιγμής αποδεχθεί το σχέδιο εξυγίανσης που έχει υποβάλει η εταιρεία ΚPMG και έχουν διατυπώσει τις δικές τους θέσεις και προτάσεις.

3. Ουδεμία προσφορά από κανένα στρατηγικό επενδυτή έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα στην τράπεζα, πέραν της (μη δεσμευτικού χαρακτήρα) απλής επιστολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

4. Η ριοίκηση της ΑΤΕbank, η οποία από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, έχει εστιάσει την προσοχή της στην προσπάθεια ρευστοποίησης των τεράστιων απαιτήσεών της από τις υπερδανειοδοτήσεις των εταιριών του Ομίλου Αλλαμανή, με γνώμονα την προάσπιση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των συμφερόντων της τράπεζας, θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα και ευελιξία να εξετάζει τρόπους και λύσεις αντιμετώπισης του θέματος».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα