Η διοίκηση της ΔΕΗ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2005 16:47

«Τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/22/1081589.htm , όπως εγκρίθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης, εξακολουθούν να είναι τα χαμηλότερα μεταξύ των 15 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και απέχουν σημαντικά από τα τιμολόγια άλλων Μεσογειακών χωρών, τα δε βιομηχανικά τιμολόγια παραμένουν μεταξύ των χαμηλοτέρων».

Τα παραπάνω επισημαίνουν μεταξύ άλλων σε σημερινή ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, και ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Μανιατάκης.

Η αναπροσαρμογή των τιμολογίων, όπως υπογραμμίζεται, θα καλύψει μέρος των επιβαρύνσεων που προέκυψαν από την αύξηση των τιμών των καυσίμων και την εφαρμογή του πρωτοκόλλου του Κιότο για την οποία υποχρεούται η επιχείρηση να δαπανήσει σημαντικά ποσά για την αγορά δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Η ΔΕΗ, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, εφαρμόζει ήδη προγράμματα περιστολής των δαπανών, πλήρους αξιοποίησης του προσωπικού και αύξησης της παραγωγικότητας στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς της στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία και θα εντείνει.

Επίσης, στο πλαίσιο βελτίωσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων η επιχείρηση προχωρά στην διερεύνηση κάθε δυνατότητας για την εφαρμογή νέων επιχειρηματικών μοντέλων για την πληρέστερη αξιοποίηση της ακινήτου περιουσίας ώστε να δημιουργηθούν υπεραξίες και νέες πηγές εσόδων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΔΕΗ προχωρά στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού δυναμικού της και για το σκοπό αυτό εφαρμόζεται επενδυτικό πρόγραμμα που προβλέπει εκτός από την εγκατάσταση νέων μονάδων και αντικατάσταση παλαιών ισχύος 1.600 MW στα επόμενα χρόνια.

Το πρόγραμμα αυτό καθώς και ειδικότερα προγράμματα που αφορούν στις νησιωτικές περιοχές θα οδηγήσουν σε σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα καθώς και της εξάρτησης από το πετρέλαιο, καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα