Αυστηρό μήνυμα της Γαλλίας εναντίον του Brexit

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 10:09
UPD:10:24
REUTERS/PHILIPPE WOJAZER

Κατά τη διάρκεια της γαλλο-αγγλικής συνόδου, ο Μακρόν (φωτ. αρχείου) κατέστησε σαφές ότι εάν το Brexit γίνει πραγματικότητα, τότε η Γαλλία θα μεταφέρει τον προσφυγικό καταυλισμό από το Καλαί στη Βρετανία και θα στρώσει «κόκκινο χαλί» στις τράπεζες προκειμένου να φύγουν από το Λονδίνο και να μετεγκατασταθούν στην ηπειρωτική Ευρώπη.  

Αυστηρό μήνυμα προς τη Μεγάλη Βρετανία απέστειλε ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, προειδοποιώντας για μία σειρά αρνητικών επιπτώσεων σε ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ε.Ε.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Μακρόν κατέστησε σαφές ότι εάν το Brexit γίνει πραγματικότητα, τότε η Γαλλία θα μεταφέρει τον προσφυγικό καταυλισμό από το Καλαί στη Βρετανία και θα στρώσει «κόκκινο χαλί» στις τράπεζες προκειμένου να φύγουν από το Λονδίνο και να μετεγκατασταθούν στην ηπειρωτική Ευρώπη.  

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι το Brexit θα επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις, θέτοντας νέα εμπόδια στο εμπόριο των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι το Λονδίνο θα απολέσει κάθε πρόσβαση στην ενιαία αγορά, ενώ επανέλαβε ότι η Ε.Ε. δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταστεί μία ενιαία στρατιωτική και διπλωματική δύναμη.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα