Νέα πρόστιμα από τη Νομαρχία Πειραιά για νοθεία καυσίμων

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2005 15:37

Πρόστιμα συνολικού ύψους 188.000 ευρώ επέβαλε η Νομαρχία Πειραιά για υψηλή νοθεία σε πετρελαιοειδή προϊόντα, αισχροκέρδεια και παραπλάνηση του καταναλωτή.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν μετά από ελέγχους του ΣΔΟΕ και εξετάσεις από τις Χημικές Υπηρεσίες Αθήνας και Πειραιά σε εργοτάξια, εγκαταστάσεις εναπόθεσης καυσίμων, δεξαμενές, πρατήρια υγρών καυσίμων, βυτιοφόρα και ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ τα έξι από τα έντεκα πρόστιμα επιβλήθηκαν στην εταιρεία Πειραϊκή Πετρελαϊκή ΑΕ συνολικού ύψους 120.000 ευρώ.

Παράλληλα η Νομαρχία Πειραιά επέβαλε άλλα δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 30.000 ευρώ σε δύο εταιρείες που αφορούσαν :

• Στην εταιρεία PYRELLAS Αφοί Μαυρουδή ΟΕ για πυροσβεστήρες ξηράς κόνεως που η σύνθεσή τους ήταν μη κανονική

• Στην εταιρεία ΝΑΤΕΧ ΑΕΒΕ για δαμάσκηνα αποξηραμένα σε αυτοτελή συσκευασία 250 γρ. επί ποσότητας 50 τεμαχίων, γιατί μετά από έλεγχο του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου διαπιστώθηκε η ύπαρξη απεκκριμάτων που πιθανώς να προέρχονται από λεπιδόπτερα έντομα και κατά συνέπεια το τρόφιμο κρίνεται επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα προσφυγής στην Περιφέρεια και στα Διοικητικά Δικαστήρια.

«Σε μία εποχή που η κούρσα της τιμής του πετρελαίου - ενός προϊόντος που έχει άμεση σχέση με το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή - δεν έχει τέλος, όλοι οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τα κρούσματα κερδοσκοπίας και παραπλάνησης των καταναλωτών θα τιμωρούνται αυστηρά προκειμένου να διαφυλαχθούν τόσο οι συμπολίτες μας, όσο και οι κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού της αγοράς», δήλωσε σχετικά ο Νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα