Αναδιοργάνωση στην Εθνική

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016 09:25
UPD:09:28
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Από την έντυπη έκδοση

Της Άννας Δόγα
[email protected]

Σε ριζική αναδιοργάνωση θα προχωρήσει η Εθνική Τράπεζα μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου, με στόχο το νέο οργανόγραμμα που θα διαμορφωθεί να αποτυπώνει την εικόνα της τράπεζας στο σημερινό περιβάλλον και να μπορεί να στηρίξει τη στρατηγική της. Η Εθνική έχει σήμερα 31 γενικούς διευθυντές, σε ένα σχήμα μάλλον διευρυμένο, τουλάχιστον υπό τις παρούσες συνθήκες, με την τράπεζα να επικεντρώνεται πλέον στην εγχώρια αγορά και να καλείται να είναι αποτελεσματική με χαμηλό επίπεδο τραπεζικών εργασιών.

Η σχετική μελέτη της Mc Kinsey θα παραδοθεί εντός του Μαρτίου και στη συνέχεια η διοίκηση του Ομίλου θα καταλήξει στο νέο οργανόγραμμα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η εκκρεμότητα που υπάρχει για τους επτά γενικούς διευθυντές των οποίων οι συμβάσεις έληξαν και ανανεώθηκαν προσωρινά, όπως και για τις ακόμη δέκα που λήγουν τον Ιούνιο. Δηλαδή με βάση το νέο οργανόγραμμα το οποίο ενδέχεται να προβλέπει καταργήσεις ή συγχωνεύσεις διευθύνσεων, θα κριθεί ποιες ανανεώσεις θα γίνουν. Το ίδιο ισχύει και για τους διοικούντες την Εθνική Ασφαλιστική, οι οποίοι είναι στελέχη της τράπεζας και έχουν συμβάσεις που λήγουν το διάστημα αυτό.

Κάποιοι εντός της τράπεζας βιάζονται για αλλαγές και μάλιστα ριζικές, ενώ η διοίκηση φαίνεται να ακολουθεί μια διαδικασία τυπική και με βάση τη διεθνή πρακτική, τη στιγμή μάλιστα που η στελέχωση των τραπεζών βρίσκεται στο μικροσκόπιο του SSM.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα