Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

«Σταθεροποιητικές τάσεις»
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2005 10:28
UPD:10:55

Emporiki Investment Bank: «Θεωρούμε ότι η αγορά θα δοκιμάσει να αντιδράσει από τις απώλειες των τελευταίων ημερών κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με τη συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών και την εικόνα των ξένων αγορών, βασικούς ρυθμιστές στην προσπάθεια αυτή».

Marfin Analysis: «Ο ΓΔ έκλεισε χθες 0,29% χαμηλότερα με τον τζίρο να φθάνει τα €191εκ. (-3%). Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ρευστοποιήσεις, καθώς η πτώση στις διεθνείς αγορές και το νέο υψηλό στην τιμή του πετρελαίου επηρέασαν το επενδυτικό κλίμα. Ωστόσο, το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν έντονο για τις μετοχές υψηλές υψηλής κεφαλαιοποίησης αργότερα μέσα στην ημέρα και οι μετοχές έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά ενδοσυνεδριακά επίπεδα… Αναμένουμε η αγορά να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά ξεκίνησε έντονα πτωτικά χθες αλλά κατόρθωσε να μετριάσει τις απώλειες με μετοχές όπως τα ΕΛΠΕ, ΜΟΗ και την Τράπεζα Κύπρου. Η χτεσινή ημέρα έδειξε ότι κάπου σε αυτά τα επίπεδα τιμών ίσως δημιουργηθεί συσσώρευση τιμών και εξισορροπηθούν οι πιέσεις. Σημαντικό ρόλο σε αυτό συντελούν και οι εταιρικές ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2005».

Praxis International: «Κόπωση των πιέσεων που παρουσιάζονται κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις αναμένεται κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Ωστόσο, η όποια ανοδική αντίδραση εκτιμούμε ότι θα έχει βραχυπρόθεσμα χαρακτηριστικά, όσο συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του πετρελαίου και το momentum στις κυριότερες διεθνείς αγορές παραμένει αρνητικό».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα