Ερευνα για την Gate Gourmet υπόσχεται η British Airways

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2005 11:09

Κενά στον τομέα της ασφάλειας και σοβαρές παρατυπίες στον τομέα της υγιεινής διαπίστωσε ρεπόρτερ της βρετανικής εφημερίδας “Times” που εργάστηκε στην εταιρεία τροφοδοσίας Gate Gourmet. Η εν λόγω εταιρεία είναι υπεύθυνη από το 1997 για τα γεύματα στις πτήσεις της British Airways.

Ρεπόρτερ της βρετανικής εφημερίδας, ο οποίος δούλεψε για κάποιο διάστημα στην εταιρεία Gate Gourmet κάνει λόγο για κενά ασφαλείας, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στα αεροσκάφη του βρετανικού στόλου.

Σύμφωνα με την Times, η Gate Gourmet προσλαμβάνει εποχιακό προσωπικό χωρίς να διενεργεί τους απαραίτητους και υποχρεωτικούς ελέγχους για το ιστορικό των υπαλλήλων.

«Η έρευνα διαπίστωσε μια σειρά παρατυπιών και στον τομέα της υγιεινής εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου», γράφει σε άλλο σημείο η Times και συμπληρώνει: «Για παράδειγμα: ο πάγος που χρησιμοποιείται στα ποτά των επιβατών σπάζεται στο πάτωμα του εργοστασίου. Οι, δε, τουαλέτες του εργοστασίου δεν καθαρίζονται για μέρες. Τα γεύματα παραδίδονται στο προσωπικό των αεροσκαφών, χωρίς να έχουν πρώτα πραγματοποιηθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι». Ο ρεπόρτερ της Times είπε ότι θα μπορούσε να είχε τοποθετήσει εκρηκτικά, χωρίς κανείς να καταλάβει τίποτα».

Πριν από δύο εβδομάδες 700 πτήσεις της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας ακυρώθηκαν εξαιτίας απεργιακής κινητοποιήσεις υπαλλήλων της ΒΑ σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους 670 απολυμένους υπαλλήλους της εταιρείας τροφοδοσίας Gate Gourmet.

Πηγή: ΒBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα