Υπό πίεση παραμένει το δολάριο

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2005 12:55

Πτωτικά κινείται και σήμερα το αμερικανικό νόμισμα έναντι των βασικών του ανταγωνιστών εν μέσω φημών ότι η Κίνα ενδέχεται να ανατιμήσει πάλι το γιουάν. Η κεντρική τράπεζα της Κίνας διέψευσε πάντως τις πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα είχε ανατιμήσει το γουάν κατά 2,1% στις 21 Ιουλίου.

Από την άλλη πλευρά, θετικά επηρέασαν το ευρώ τα στοιχεία για την προσφορά χρήματος στην Ευρωζώνη, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης προσφοράς χρήματος Μ3 παρουσίασε τον Ιούλιο τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης από τον Οκτώβριο του 2003 ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα υιοθετήσει μία πιο επιθετική στάση.

«Η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ είναι μόνο θέμα χρόνου. Μπορεί να το καθυστερήσουν για λίγο, αλλά το πρώτο εξάμηνο του 2006 θα αρχίσει να προεξοφλείται από τις αγορές», δήλωσε στο Reuters ο Kevin Grice, επικεφαλής οικονομολόγος της American Express Bank.

Ώθηση στο ευρώ έδωσε και η είδηση ότι η Μπούντεσμπανκ αναθεώρησε προς τα πάνω την προηγούμενη εκτίμησή της σε ό,τι αφορά την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία τον Ιούνιο.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 12:39 ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,2315 δολάρια έναντι 1,23 δολαρίων αργά χθες το βράδυ.

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό νόμισμα ισοδυναμούσε με 109,67 γιεν έναντι 110,04 γιεν το βράδυ της Πέμπτης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα