«Οι φοροφυγάδες δεν θα κοιμούνται ήσυχοι»

Ομιλία Γ. Αλογοσκούφη στην Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2005 13:37

Αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος ανέπτυξε τους κύριους άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Μιλώντας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η οικονομία ανταποκρίνεται θετικά στις πρωτοβουλίες και εμφανίζει σημάδια μίας νέας αναπτυξιακής πορείας».

Ο Γ. Αλογοσκούφης αναπτύσσοντας τους βασικούς τομείς της αναπτυξιακής προσπάθειας της κυβέρνησης τόνισε:

- Την ήπια δημοσιονομική προσαρμογή η οποία, όπως είπε, ήδη αποδίδει, όπως, άλλωστε, δείχνει ο ρυθμός ανάπτυξης, ο υψηλότερος στην ευρωζώνη και η μείωση της ανεργίας κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

- Τη φορολογική μεταρρύθμιση με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, αναδιοργάνωση των μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών και αναβαθμιση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που δίνουν πια την δυνατότητα αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

«Οι φοροφυγάδες δεν θα κοιμούνται ήσυχοι, δεν ξέρουν πόσο δύσκολη θα γίνει η ζωή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

- Τον Νέο Αναπτυξιακό νόμο: Μέσα σε έξι μήνες έχουν υποβληθεί 425 επενδυτικά σχέδια που φθάνουν στο ένα δισ ευρώ.

- Τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, που αποτελούν σύγχρονο εργαλείο για την ανάπτυξη.

- Τη νέα γενιά αποκρατικοποιήσεων με περαιτέρω μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ που απέφερε 1,27 δισ. Είναι πιθανό, είπε, να ξεπεράσουμε τον στόχο του 1,6 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος.

- Καλύτερη αξιοποίηση του Γ΄ΚΠΣ, καθώς, όπως είπε, «παραλάβαμε απελπιστική κατάσταση και πετύχαμε οι ρυθμοί απορρόφησης να υπερτριπλασιαστούν».

- Νέο πλαίσιο λειτουργίας για τις ΔΕΚΟ και εξυγίανσής τους. Τόνισε ότι αναγνωρίζεται ο κοινωνικός ρόλος των ΔΕΚΟ και ότι με το νέο νομοσχέδιο προκύπτει εφαρμογή των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης και σωστή εποπτεία από τους αρμόδιους φορείς ώστε ο τελικός ωφελημένος να είναι ο έλληνας φορολογούμενος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αλογοσκούφης στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και στα μέτρα για την αύξηση των επενδύσεων, ενώ στάθηκε και στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2007-13 που δίνει έμφαση στην ανταγωνιστικότητα και στην περιφερειακή σύγκλιση, στη στρατηγική για την προώθηση των εξαγωγών, στην προσέλκυση επενδύσεων και στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα