Τον επόμενο μήνα τα ν/σ για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας

Ομιλία Δημήτρη Σιούφα στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ.
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2005 14:22

Στην ανάγκη για μία νέα αναπτυξιακή πορεία, με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η νέα εποχή, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.

Η νέα εποχή απαιτεί απελευθέρωση αγορών, ανταγωνισμό και ανταγωνιστικότητα, παραγωγικότητα και ποιότητα, αναβάθμιση της εκπαίδευσης και σύνδεσή της με την αγορά εργασίας, δήλωσε ο κ. Σιούφας και πρόσθεσε ότι οι έννοιες αυτές γίνονται λάβαρα της αντίδρασης και της συντήρησης, που συνιστά πολιτική υποκρισία και λαϊκισμό.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου, λέγοντας ότι «η Ελλάδα έχει διπλάσια πετρελαϊκή εξάρτηση από τους εταίρους και οι συνέπειες από αυτή την κατάσταση είναι βαρύτατες».

Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση θα φέρει μέσα στον επόμενο μήνα νομοσχέδια για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και της αγοράς του φυσικού αερίου, καθώς επίσης για την εισαγωγή των βιοκαυσίμων και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που θα έχουν θετικά αποτελέσματα στην οικονομία.

Ειδική αναφορά έκανε στα μέτρα του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπενθυμίζοντας την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου, την ένταξη των εμπορικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών στο Γ' ΚΠΣ, το πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων και των γυναικών, την κωδικοποίηση των αγορανομικών διατάξεων, τις ρυθμίσεις και τα μέτρα που ευνοούν το εμπόριο.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα