Στην κερδοφορία επέστρεψε η Alpha Ασφαλιστική

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2005 16:38

Κέρδη μετά από φόρους ύψους 3,9 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο πρώτο εξάμηνο του 2005 η Alpha Ασφαλιστική έναντι ζημιών 0,6 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα κέρδη προέρχονται κυρίως από λειτουργικά αποτελέσματα με την απόδοση ιδίων κεφαλαίων να διαμορφώνεται σε 15,6%.

Στον τομέα της παραγωγής ασφαλίστρων, τα συνολικά ασφάλιστρα 73,2 εκατ. ευρώ παρουσίασαν οριακή αύξηση 1% σε σχέση με πέρυσι. Τα ασφάλιστρα του Κλάδου Ασφαλίσεως κατά Ζημιών 37,7 εκατ. ευρώ παρέμειναν στο αντίστοιχο περυσινό επίπεδο, με μείωση παραγωγής στον Κλάδο Αυτοκινήτων, σύμφωνα με την ακολουθούμενη περιοριστική πολιτική της εταιρείας. Τέλος, τα ασφάλιστρα Κλάδου Ζωής 35,5 εκατ. ευρώ κατέγραψαν αύξηση 4%.

Τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 14,2 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση 6,5%, λόγω της περιστολής δαπανών και παρά το συνεχιζόμενο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου υπαλλήλων, με το ποσοστό λειτουργικών δαπανών προς ασφάλιστρα να διαμορφώνεται σε 19,5%.

Περαιτέρω βελτίωση των αποτελεσμάτων αναμένεται στα επόμενα τρίμηνα με την ανάπτυξη των εργασιών και από τα τρία Δίκτυα Πωλήσεων και ιδιαίτερα από το Bancassurance.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα