Στη Ρόδο η Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη για τη Βιομηχανία

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2005 17:07
UPD:17:09

Υστερα από πρόσκληση του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, ο Φιλανδός υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Μαουρί Πεκάρινεν.

Σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης στις 10 π.μ. συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διοργάνωση της Ευρωμεσογειακής Υπουργικής Διάσκεψης για τη Βιομηχανία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 2006, οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, και η πολιτική για την τεχνολογία.

Ο κ. Σιούφας ευχαρίστησε τον ομόλογό του «για την πολύ δυνατή χειρονομία την οποία κάνατε, ύστερα από πρότασή μου να οργανωθεί η Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη του 2006 στην Ελλάδα. Για την εμπιστοσύνη την οποία μας δείξατε, θα ανταποκριθούμε. Αλλωστε, θα είναι κοινή η οργάνωση αυτής της σημαντικής συνάντησης των 25 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των 10 κρατών-μελών της Μεσογείου.

Καταρχάς, η περιοχή την οποία έχουμε επιλέξει για να πραγματοποιήσουμε αυτή τη συνάντηση, είναι η Ρόδος, η οποία βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, για να δώσουμε ευρύτερα το στίγμα της έγνοιας της Ευρώπης αλλά και των δύο κυβερνήσεων της Φιλανδίας και της Ελλάδας.

Η προετοιμασία έχει ήδη αρχίσει. Θα ενημερωθείτε για όλες αυτές τις λεπτομέρειες. Επίσης, τη Δευτέρα θα έχουμε μια συνάντηση με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρη Αβραμόπουλο, μια και χειρίζεστε και τα θέματα τουρισμού στη χώρα σας». Ο φιλανδός υπουργός, που δεν ήταν φειδωλός στις φιλοφρονήσεις -«Θα ήθελα να σας συγχαρώ, επίσης, καθώς τα τελευταία χρόνια πετύχατε να αναπτύξετε τη χώρα σας. Τα καταφέρατε εξαιρετικά να διοργανώσετε τους Ολυμπιακούς Αγώνες»- είχε στη μια το μεσημέρι συνάντηση και με τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης κάλεσε τους Φιλανδούς να επενδύσουν στην Ελλάδα και να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο ελληνικών επιχειρήσεων που έχει οικοδομηθεί στα Βαλκάνια για την περαιτέρω επέκτασή τους. Επίσης ζήτησε από τον Φινλανδό υπουργό να συνδράμει ώστε η χώρα μας να «εξαπολύσει (επενδυτική) επίθεση» τόσο στην Φιλανδία όσο και στη γύρω περιοχή, προκειμένου να ισοσκελιστεί το εμπορικό ισοζύγιο των δύο χωρών. Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε από τον κ. Πεκκαρίνεν να παίξει η Φιλανδία στην Σκανδιναβία τον ίδιο ρόλο για τη χώρα μας που φιλοδοξεί να παίξει η Ελλάδα στα Βαλκάνια για τους Φιλανδούς.

Σημειώνεται ότι η Φιλανδία αναλαμβάνει την Προεδρία της Ε.Ε. τον επόμενο Ιούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα