Info-Quest: Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της Q-Telecom

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2005 10:18
UPD:10:21

ΔΕΝ κατέληξαν σε συμφωνία οι διαπραγματεύσεις της Info-Quest με θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού για την εξαγορά του κλάδου τηλεπικοινωνιών Q-Telecom με βάση τη μη δεσμευτική προσφορά τους, ύψους 250 εκατ. ευρώ που είχαν καταθέσει στις 12/7/05.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Info-Quest, η περίοδος αποκλειστικών διαπραγματεύσεων που είχε συμφωνηθεί με τους παραπάνω ενδιαφερόμενους επενδυτές έληξε την Παρασκευή, 26/8/05.

Ως προς τη σχεδιαζόμενη απόσχιση του κλάδου τηλεπικοινωνιών και την λειτουργία του ως ανεξάρτητης εταιρείας, το διοικητικό συμβούλιο της Info Quest σε σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την πρόοδο της σχετικής διαδικασίας με την απόσχιση του τηλεπικοινωνιακού κλάδου της εταιρείας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2166/1993 και την εισφορά του στην 100% θυγατρική της εταιρεία με την επωνυμία Q Telecommunications Ανώνυμη Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών. Ως ημερομηνία του ισολογισμού μετασχηματισμού ορίσθηκε η 31/8/2005.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών λειτουργεί από το έτος 2002 με την εμπορική ονομασία Q-Telecom. Η αναδιάρθρωση του εταιρικού σχήματος έχει κριθεί απαραίτητη για την αποτελεσματικότερη επίτευξη των επιχειρηματικών επιδιώξεων της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η απόσχιση του εν λόγω κλάδου σε 100% θυγατρική εταιρεία, δεν μεταβάλλει τη χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου, καθότι τα μεγέθη του υπό απόσχιση κλάδου συμπεριλαμβάνονται ήδη στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας.

Η απόσχιση και εισφορά του τηλεπικοινωνιακού κλάδου θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993. Η λογιστική κατάσταση του αποσχιζόμενου κλάδου θα συνταχθεί με ημερομηνία 31/8/2005. Από την ημερομηνία αυτή και μετά όλες οι πράξεις του κλάδου που διενεργούνται από την εταιρεία θα λογίζονται ότι γίνονται για λογαριασμό της απορροφώσας τον κλάδο εταιρείας. Η ολοκλήρωση της απόσχισης υπόκειται στις κατά νόμο εγκρίσεις και άδειες των αρμόδιων καταστατικών οργάνων των δύο εταιρειών και των διοικητικών αρχών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΚΟΥΕΣ



Σχολιασμένα