ΣΒΒΕ: Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου

Συνάντηση με Γ. Αλογοσκούφη
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2005 13:17

Την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που προκαλεί στις επιχειρήσεις η εκρηκτική άνοδος στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, εξέφρασε σήμερα στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη, το προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Μυλωνάς, τόνισε ότι «οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να είναι ανοιχτοχέρηδες» σε μια περίοδο που το κόστος λειτουργίας τους έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω της μεγάλης ανόδου των τιμών του πετρελαίου.

Ο κ. Μυλωνάς εκτίμησε ότι η παραμονή σε υψηλά επίπεδα των τιμών του πετρελαίου θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους παραγωγής και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξήσεις τιμών στην αγορά.

Ακόμη εξέφρασε τον προβληματισμό των επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα για το αν θα μπορέσουν τελικά να απορροφήσουν το αυξημένο κόστος μέσω της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «μας τρομάζει το θέμα του πετρελαίου».

Για το εργασιακό καθεστώς, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να είναι πιο τολμηρές, προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη απόδοση.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα