Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005 07:05

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά τη διαπραγμάτευση του πετρελαίου, κάτω από τα χθεσινά υψηλά επίπεδα ρεκόρ, περιορίζοντας τις ανησυχίες, ότι, το υψηλότερο κόστος των καυσίμων θα επηρεάσει αρνητικά, την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc. και της National Australia Bank Ltd., οδηγούσαν την άνοδο.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 104,32 μονάδες, στις 11:35' π.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης ανέκαμψε από τις μεγαλύτερες απώλειες που σημείωσε σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών χθες, μετά τη διαπραγμάτευση του πετρελαίου στα επίπεδα ρεκόρ των 70,80 δολ. το βαρέλι.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,8%, τη στιγμή που ο δείκτης S&P/ASX 200 στη Αυστραλία, σημείωνε επίσης άνοδο 0,8%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι άλλοι δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Ινδονησία, την Κίνα, την Ταϊβάν και τη Σιγκαπούρη.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, μετά την εξασθένηση του τυφώνα «Katrina», σε τροπική καταιγίδα, από τα υψηλότερα επίπεδα της Κατηγορίας 5, αποφεύγοντας τη Ν. Ορλεάνη από ένα άμεσο πλήγμα. Ο δείκτης Standard & Poor's 500 Index, κέρδισε 0,6%, σημειώνοντας την υψηλότερη άνοδο από τις 11 Αυγούστου.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου, υποχώρησε 4,50 δολ., στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, από τα υψηλότερα επίπεδα των 70,80 δολ. το βαρέλι, που έφθασε χθες. Προσφάτως το πετρέλαιο, διαπραγματεύθηκε στα 68,17 δολ. το βαρέλι. Οι τιμές του πετρελαίου, βρίσκονται 61% υψηλότερα σε σύγκριση με του προηγούμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα