Υποχωρεί το γιέν έναντι του δολαρίου στην Ασία

Μετά την απροσδόκητη μείωση των καταναλωτικών δαπανών
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005 08:13

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται για τρίτη ημέρα το γιέν στην Ασία, μετά την κυβερνητική έκθεση, η οποία έδειξε, ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών, υποχώρησαν απροσδόκητα τον Ιούλιο.

Η ζήτηση για το ιαπωνικό νόμισμα ενδέχεται να μειωθεί, καθώς εικάζεται ότι θα συρρικνωθούν οι δαπάνες των καταναλωτών, οι οποίες αποτελούν περίπου τα 3/5 της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο, περιορίζοντας την ανάπτυξη. Ο δείκτης ανεργίας στην Ιαπωνία αυξήθηκε στο 4,4% τον Ιούλιο, από 4,2%.

Το ιαπωνικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 110,89 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 12:34' μ.μ. στο Τόκυο, από 110,62, που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Το γιέν, σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση έναντι του ευρώ, στα 135,34. Το ευρώ, διαπραγματεύθηκε στο 1,2215 έναντι του δολαρίου από 1,2234.

Οι δαπάνες των νοικοκυριών ανά μισθωτό, υποχώρησαν 3,5% από τον Ιούνιο – εποχιακώς προσαρμοσμένες – σύμφωνα με την ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ιαπωνίας. Η μείωση των δαπανών ήταν η τρίτη σε μηνιαία βάση και η μεγαλύτερη από την υποχώρησή τους κατά 4,1%, τον Φεβρουάριο.

Η άνοδος του δείκτη Nikkei 225, ο οποίος οδεύει στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας, ενδέχεται να τονώσει το γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα