Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005 10:13
UPD:10:21

Sarros Securities: «Οι διεθνείς αγορές κινούμενες σε ρυθμούς «Κατρίνα», του τυφώνα που κατέστρεψε την περιοχή της Λουϊζιάνα και του Μισισιπή, στην πλειοψηφία τους έκλεισαν ανοδικά. Σε αυτό συνετέλεσε η αποδέσμευση μέρους των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ προκειμένου να μειώσει τις αναταράξεις που προκάλέσε στη διανομή ο τυφώνας.

»Η ελληνική αγορά μετά από πιέσεις και έντονες ρευστοποιήσεις βρέθηκε κοντά σε τεχνικά σημεία στήριξης τόσο για τον Γενικό Δείκτη τιμών (3150 μονάδες) όσο και τον FTSE/ASE 20 (1750 μονάδες). Οι στηρίξεις αυτές θεωρούνται κομβικές γιατί η διατήρησή τους διατηρεί και την ανοδική πορεία που έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2004. Τα παρεπόμενα του τυφώνα και οι επιδράσεις τόσο σε ασφαλιστικές εταιρίες για τις αποζημιώσεις που θα πληρωθούν όσο και στις εταιρίας ενέργειας θα χαρακτηρίσουν και την σημερινή χρηματιστηριακή ημέρα».

Proton Χρηματιστηριακή: «Η εγχώρια αγορά ίσως ακολουθήσει την Ευρώπη στην τεχνική ανάκαμψη ελλείψει θεμελιωδών νέων. Το ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει ο ΟΤΕ και η Alpha Bank καθώς και οι δύο ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους αύριο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης».

Fortius Finance: «Με σημαντική πτώση έκλεισε η αγορά κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με το ΓΔ να κλείνει με απώλειες της τάξεως του (-1,10%) στις 3.186,35 μονάδες ενώ οι μεγαλύτερες ρευστοποιήσεις εμφανίστηκαν στις εταιρείες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης… Η βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς παραμένει πτωτική, όμως μετά την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου και της βελτίωσης των διεθνών αγορών έχουμε αυξημένες πιθανότητες για θετική κίνηση στην σημερινή συνεδρίαση. Σε περίπτωση μάλιστα, που καταφέρει να κινηθεί υψηλότερα από τις 3.265 μονάδες και με σημαντικό όγκο συναλλαγών θα έχουμε και αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης της».

Emporiki Investment Bank: «Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν θετικά έπειτα από την άνοδο που κατέγραψαν οι αγορές στις ΗΠΑ. Αναμένουμε ότι η ελληνική αγορά δε θα διαφοροποιηθεί με το γενικό δείκτη να προσπαθεί να αντιδράσει καλύπτοντας μέρος των πρόσφατων απωλειών».

Marfin Analysis: «Η αγορά έκλεισε ξανά πτωτικά με τον δείκτη να καταγράφει απώλειες 1,10% και τον τζίρο να ανέρχεται στα €123εκ. (-18%). Η Intracom (-2.24%), Folli-Follie (-1.97%) και η Δ.Ε.Η. (-1.72%) σημείωσαν την μεγαλύτερη πτώση. Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών υπεραπόδωσε. Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου έχουν προκαλέσει ανησυχίες στους επενδυτές, παρασύροντας τις μετοχές χαμηλότερα. Για την σημερινή συνεδρίαση δεν αποκλείεται μία τεχνική αντίδραση στην αγορά».

Aspis Securities: «Οι διεθνείς αγορές αναµένεται να κινηθούν ανοδικά σήµερα µετά τη διόρθωση των τιµών του πετρελαίου και το θετικό κλείσιµο της Wall Street. Οι ελληνικές µετοχές εκτιµούµε ότι θα αντιδράσουν ανοδικά καθώς είναι πιθανό οι επενδυτές να προσπαθήσουν να εκµεταλλευτούν την πρόσφατη διόρθωση για κτίσιµο θέσεων».

Praxis Securities: « Το θετικό κλείσιμο των κυριότερων αγορών και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού ενδέχεται να οδηγήσουν σε περιορισμό των πιέσεων στην εγχώρια αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Κινητήριοι μοχλοί της αγοράς για το διάστημα που ακολουθεί οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων και το μέγεθος της επίδρασης των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς κεφαλαιαγορές».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα