Απώλειες σημείωσε ο χρυσός στην Ασία

Καθώς ισχυροποιήθηκε το δολάριο
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005 13:04

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε ο χρυσός, καθώς το ισχυρότερο δολάριο, περιόρισε την ελκυστικότητα του μετάλλου, ως εναλλακτική επένδυση, σε συνδυασμό με την ανησυχία για τα hedge funds και άλλων μεγάλων κερδοσκόπων, ότι ενδέχεται να πουλήσουν μερικά από τα συμβόλαιά τους.

Το δολάριο ισχυροποιήθηκε έναντι του ευρώ χθες, καθώς το πετρέλαιο υποχώρησε από τα επίπεδα ρεκόρ μιας ημέρας των 70,80 δολ. το βαρέλι. Ο χρυσός κινήθηκε περιορισμένα με το ευρώ, τα τελευταία δύο χρόνια. Τα hedge funds και οι κερδοσκόποι, τριπλασίασαν τις τοποθετήσεις τους στην αύξηση των τιμών τον μήνα, που έληξε στις 26 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της U.S. Commodity Futures Trading Commission.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση, υποχώρησε 90 σεντς, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 436 δολ. η ουγγιά. Διαπραγματεύθηκε στα 436,48 δολ. η ουγγιά στις 3:43' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ.

Το ευρώ, διαπραγματεύθηκε στο 1,2221 έναντι του δολαρίου στις 3:42' μ.μ. ώρα Σύδνεϋ, από 1,2234 δολ., που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη.

Τα hedge funds και άλλοι αγόρασαν 159.687 περισσότερα συμβόλαια χρυσού στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης και τα πούλησαν έως τις 23 Αυγούστου, τριπλασιάζοντας το ποσόν μέσα σε ένα μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας επιτροπής την ίδια ημέρα και μετά το τέλος της συνεδρίασης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα