Δικαστική «νάρκη» 1,2 δισ. απειλεί τον προϋπολογισμό

Κυβέρνηση: Καλείται να βρει ισοδύναμα λόγω ακυρώσεων σε περικοπές μισθών - συντάξεων
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 13:36
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Από την έντυπη έκδοση 

Του Γιώργου Παλαιτσάκη 
 [email protected]

Σε νέα δημοσιονομική βόμβα εξελίσσονται πλέον οι αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων με τις οποίες κρίνονται αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν από την 1η Αυγούστου 2012 στους μισθούς και τις συντάξεις εκατοντάδων χιλιάδων λειτουργών του Δημοσίου που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους ιατρούς του ΕΣΥ, από προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους διδάσκοντες στα ΑΕΙ, από άλλες επικείμενες αποφάσεις του Ε.Σ. για όλους τους συνταξιούχους που λαμβάνουν αποδοχές με βάση τα ειδικά μισθολόγια και από μια ακόμη απόφαση που αναμένεται από το ΣτΕ για τους καθηγητές των ΤΕΙ προκαλούν ήδη νέους «πονοκεφάλους» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ο λόγος είναι ότι το συνολικό ποσό των αυξήσεων και των αναδρομικών που θα κληθεί να καταβάλει το Δημόσιο μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, βάσει των αποφάσεων αυτών, υπολογίζεται ότι θα υπερβεί το 1,2 δισ. ευρώ για όλη την περίοδο από την 1η-8-2012 έως και την 31η-12-2016. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα