Βαρίδι στο Χ.Α. ο τραπεζικός κλάδος

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016 10:57
UPD:11:00
Eurokinissi/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σε αρνητικό έδαφος διολισθαίνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο επηρεάζουν δυσμενώς το επενδυτικό κλίμα.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (10.54), ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,19% στις 482,18 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει πτώση  κατά 1,52% στις 128,54 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 2,64 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 12 μετοχές, πτωτικά 27, ενώ 13 παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες κατά 5,50% στις 19,77 μονάδες, με τις τραπεζικές μετοχές να παρουσιάζουν αρνητικά πρόσημα. Ενδεικτικά, η Τράπεζα Πειραιώς υποχωρεί κατά 4,96% , η Eurobank κατά 5,31% , η Εθνική κατά 5,42% και η Alpha Bank κατά 6,06%.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Ελλάκτορα κινείται πτωτικά άνω του 4% ενώ κοντά στο 3% διαμορφώνονται και οι απώλειες για τις μετοχές των Aegean και ΓΕΚ Τέρνα. ΔΕΗ και ΟΠΑΠ εμφανίζουν πτώση κατά 2% ενώ στον αντίποδα, η Grivalia Properties ενισχύεται κοντά στο 2%.

Στην Αθήνα αναμένεται να επιστρέψουν εντός της εβδομάδας τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, προκειμένου να προλειάνουν το έδαφος για την επιστροφή και των επικεφαλής. «Τα τεχνικά κλιμάκια επιστρέφουν στην Αθήνα για να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τις ελληνικές αρχές» δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιντχαρτ, μιλώντας στο αθηναϊκό - μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων. «Η επιστροφή τους είναι ένα σημαντικό βήμα στην προετοιμασία της επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, στο άμεσο μέλλον» πρόσθεσε.

Υπέγραψε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών την υπουργική απόφαση που αφορά την απόδοση του τέλους (0,05 ευρώ ανά στήλη) στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, με την απόφαση αυτή: α) Ορίζεται ο χρόνος απόδοσης στους τρεις μήνες, από τον έναν μήνα που ίσχυε μέχρι σήμερα και β) αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που είχαν προκύψει από τη μηνιαία απόδοση του τέλους. Η απόφαση εναρμονίζεται με την φορολογική υποχρέωση απόδοσης των ακαθάριστων εσόδων από τυχερά παίγνια.

Θολό εξακολουθεί να παραμένει το τοπίο σχετικά με την ακριβή ημερομηνία για την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, προκειμένου να ξεκινήσει η τελική φάση της πρώτης αξιολόγησης με την κυβέρνηση. Πηγή της Eυρωζώνης στις Βρυξέλλες υποστήριζε χθες ότι στόχος είναι να επιστρέψουν μέχρι το τέλος του μήνα ή το αργότερο στις αρχές Μαρτίου, ενώ θεωρούσε ότι η πρώτη αξιολόγηση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα των Kαθολικών (27 Μαρτίου), υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα. 

Διετή σύμβαση, αξίας 25 εκατ. δολαρίων, υπέγραψε η Intracom Telecom, αναλαμβάνοντας τον εκσυγχρονισμό του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της MTS – του μεγαλύτερου πάροχου κινητής τηλεφωνίας στη Ρωσία.  Η αναβάθμιση του τεχνολογικού δικτύου της MTS θα πραγματοποιηθεί μέσω της προμήθειας των νέων e-band, υπέρ-υψηλής χωρητικότητας Ethernet, UltraLink-FX80.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα