Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου

Αναλαμβάνει θέση ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή στην Ελληνική Τράπεζα
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005 16:19
UPD:16:46

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μάκης Κεραυνός για να αναλάβει ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής στην Ελληνική Τράπεζα.

«Η κυβέρνηση αναμένει ότι ο Μάκης Κεραυνός θα υποβάλει σύντομα την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομικών για να αναλάβει υψηλόβαθμη θέση στην Ελληνική Τράπεζα», είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κύπρος Χρυσοστομίδης, σημειώνοντας ότι η απόφαση για παραμονή ή αποχώρηση από το υπουργικό συμβούλιο είναι «προσωπική ευχέρεια του κάθε υπουργού».

«Υπο την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο, αναλαμβάνω χρέη ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή στην Ελληνική Τράπεζα», δηλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Κεραυνός.

Καθήκοντα υπουργού Οικονομικών θα εκτελεί προσωρινά ο υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Χάρης Θράσου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη Λευκωσία, ο διάδοχος του Μάκη Κεραυνού θα οριστεί κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αύριο Τετάρτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος προσπάθησε να μεταπείσει τον κ. Κεραυνό, χωρίς όμως να το καταφέρει.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας θα συνεδριάσει αύριο το πρωί για να επικυρώσει το διορισμό του κ. Κεραυνού, δήλωσαν αξιωματούχοι της Τράπεζας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα