Ο.Α.: Ερευνα για τις ματαιώσεις πτήσεων

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005 16:33

Πενταμελής επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στις ματαιώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων στο διάστημα μεταξύ 13/8-28/8/2005 συγκροτήθηκε με απόφαση της διοίκησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Επίσης, για την περίοδο θερινής αιχμής 15/6-29/8/05 η Επιτροπή καλείται να διερευνήσει:

α) Ασθένειες Προσωπικού Ιπταμένων Συνοδών Φροντιστών (ΙΣΦ) - μακράς διάρκειας- τελευταίας στιγμής – δικαιολογητικά ασθενειών και ευρήματα ιατρών εργασίας

β) Προγραμματισμός πληρωμάτων και εκτέλεση προγράμματος

γ) Διαχείριση παρεχόμενου έργου – Ισοκατανομή εργασίας – Παραγωγικότητα ανά Ι.Σ.Φ.

Η Επιτροπή καλείται να παραδώσει στη διοίκηση το πόρισμα της εντός 10 ημερών προκειμένου να ληφθούν μέτρα και να αποδοθούν ευθύνες αν και όπου αυτές επιβάλλονται.

Η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, προβαίνει στις παραπάνω ενέργειες, καθώς διαπιστώνεται ότι σχεδόν το 50% του συνολικού αριθμού Ι.Σ.Φ. που απασχολεί η εταιρεία εκτελεί τα 2/3 του πτητικού έργου.

Ενδεικτικό της κατάστασης, όπως υπογραμμίζεται, είναι ότι στο διάστημα μεταξύ 1/6/2005 έως και 26/8/2005 δηλώθηκαν συνολικά 4120 ημέρες ασθένειας από 378 Ι.Σ.Φ., αριθμός αναλογικά πολλαπλάσιος αυτού που απαντάται σε άλλες αεροπορικές εταιρείες και που πάντως αν κινούνταν σε φυσιολογικά επίπεδα δεν θα επηρέαζε στο παραμικρό την ομαλή ροή του πτητικού προγράμματος της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα