Κάθετα αντίθετη με τυχόν φορολογικές επιβαρύνσεις στελεχών επιχειρήσεων η ΕΑΣΕ

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 19:03
UPD:19:06

Κάθετα αντίθετη στις προτεινόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις των στελεχών επιχειρήσεων με «υψηλά εισοδήματα» που φέρεται να εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δηλώνει η Ένωση Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).

Η ένωση χαρακτηρίζει τυχόν επιβολή «νέων επώδυνων φορολογικών μέτρων, μέσω  της περαιτέρω αύξησης των ήδη υψηλών φορολογικών συντελεστών και της ήδη υψηλής εισφοράς αλληλεγγύης» εντελώς άστοχη και πρωτοφανής διεθνώς

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανοιχτή της επιστολή «πρέπει η παραγωγική οικονομία και τα στελέχη της να βοηθηθούν ή έστω να αφεθούν ελεύθερα να παράξουν χωρίς ακατανόητα τιμωρητικές λογικές. Αν δεν παράξουν, πώς  θα υπάρξουν φόροι και ασφαλιστικές εισφορές; Πώς θα στηριχθούν οι συντάξεις και το κοινωνικό κράτος;  Πρώτα δημιουργείται ο πλούτος και μετά γίνεται η αναδιανομή.  Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό, διαφορετικά η αγελάδα που παράγει το προϊόν δεν θα επιβιώσει».

Προειδοποιεί ότι η σημαντικότερη αρνητική επίπτωση μιας τέτοιας στόχευσης στα ανώτερα και ανώτατα στελέχη των επιχειρήσεων, θα είναι δυστυχώς  η φυγή πολλών στο εξωτερικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα