Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2005 18:44

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, που προέκυψε από τις διαφορές στα τιμολόγια που δήλωσαν πέρυσι οι φορολογούμενοι, έγινε σήμερα το απόγευμα στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών υπό την προεδρία του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη.

Η σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο της συστηματικής παρακολούθησης των ελέγχων για την πιστοποίηση των διαφορών στα ποσά των τιμολογίων που δηλώθηκαν το 2004 από τους φορολογούμενους, με την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών. Οι έλεγχοι γίνονται κατά προτεραιότητα στα ζεύγη τιμολογίων που διαπιστώθηκαν οι μεγαλύτερες αποκλίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από την ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων τιμολογίων 471.299 συγκεντρωτικών καταστάσεων προέκυψε ότι το συνολικό ποσό των αποκλίσεων μεταξύ των τιμολογίων ανήλθε στο ποσό των 7 δις. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος από αυτό το ποσό, συγκεκριμένα τα 5,3 δις. ευρώ, προέκυψε από 4.145 ζεύγη τιμολογίων πελατών-προμηθευτών με αποκλίσεις πάνω από 100.00 ευρώ η κάθε μία.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Α. Ρεγκούζα, των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου κ.κ. Κ. Μίχαλου και Δ. Αναγνωστόπουλου, του Ειδικού Γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων κ. Η. Αργυρού και υπηρεσιακών παραγόντων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα