Altadis: 2% υψηλότερα κέρδη μετά τις εξαγορές

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2005 10:42

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 2%, σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της εταιρείας παραγωγής των τσιγάρων Gauloises και των πούρων Cohiba, Altadis SA, μετά την απόκτηση ενός δικτύου διανομής στην Ιταλία και μιας ρωσικής καπνοβιομηχανίας.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 141,3 εκατ. ευρώ (172,5 εκατ. δολ.) από 138,6 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News. Η εταιρεία, που εδρεύει στη Μαδρίτη και το Παρίσι, προβλεπόταν να εμφανίσει κέρδη 154 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οκτώ οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.

H Altadis, επεκτείνεται μέσω εξαγορών, καθώς οι υψηλότεροι φόροι στα τσιγάρα σε αγορές όπως η Γαλλία, επιβαρύνουν τη ζήτηση. Η εταιρεία κατέβαλε 147 εκατ. ευρώ για αποκτήσει το 81% τη ρωσικής καπνοβιομηχανίας Balkan Star το Νοέμβριο και δαπάνησε 566 εκατ. ευρώ, αγοράζοντας την Etinera, τη μεγαλύτερη εταιρεία διανομής τσιγάρων και καπνού της Ιταλίας.

Το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά προ φόρων τόκων και αποσβέσεων κέρδη της Altadis, σημείωσαν αύξηση 10%, φθάνοντας στα 313,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 18%, φθάνοντας στο 1,06 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της εταιρείας, οι οποίες έχουν σημειώσει άνοδο τα εννέα από τα 10 τελευταία χρόνια, υποχωρούσαν 1,5%, φθάνοντας χθες στα 35,50 ευρώ η μία στη Μαδρίτη. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 5%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 10 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα