Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2005 10:52

Proton Χρηματιστηριακή «Τα θετικά αποτελέσματα της Alpha Bank http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/08/31/1084198.htm πιθανόν να προσφέρουν στήριξη, ενώ η προσοχή των επενδυτών αναμένεται να επικεντρωθεί στην ανακοίνωση του ΟΤΕ που αναμένεται επίσης πριν το άνοιγμα».

Marfin Analysis: «Αναμένουμε την αγορά να κινηθεί σήμερα σε θετικό έδαφος, ωστόσο το βλέμμα των επενδυτών αναμένεται να στραφεί επίσης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς η απειλή από τις τιμές πετρελαίου σε επίπεδα-ρεκόρ παραμένει».

Sarros Securities: «Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Λουϊζιάνα και Μισισιπή στις ΗΠΑ, ανέβασαν και πάλι τις τιμές του πετρελαίου κοντά στα 70$ το βαρέλι και ταυτόχρονα δημιούργησαν απώλειες στα διεθνή χρηματιστήρια. Μοναδική θετική έκπληξη η αύξηση του δείκτη εμπιστοσύνης στο 105,6 από 103,2.

»Στην ελληνική αγορά η χθεσινή θετική αντίδραση εκλαμβάνεται περισσότερο ως τεχνική και σαν τέτοια πρέπει να τη δούμε. Η πορεία των δημόσιων εσόδων είναι απογοητευτική και ήδη παρουσιάζονται αρκετά προβλήματα στην σύνταξη του νέου προϋπολογισμού. Επιπρόσθετα σε σχέση με τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου η Alpha Bank μπορεί να πραγματοποίησε κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων αλλά χρειάζεται πολύ περισσότερα για να εδραιωθεί πάλι στις δύο καλύτερες της ελληνικής αγοράς. Για σήμερα όποια ανοδική κίνηση πρέπει να θεωρηθεί ευκαιρία για “απεγκλωβισμούς”».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα