UBS: Επέκταση του τμήματος SBC σε Ν. Αμερική, Α. Ευρώπη

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2005 12:55

ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ, σε αγορές, μεταξύ των πλουσίων επενδυτών της Ανατολικής Ευρώπης και τη Λατινικής Αμερικής, με στόχο την κάλυψη της ανάπτυξης στις εν λόγω περιοχές, το τμήμα SBC Wealth Management της UBS AG.

To SBC, που αποτελείται από τρεις ιδιωτικές τράπεζες και τo τμήμα GAM των hedge funds, δημιούργησε ομάδες πριν από 12 μήνες, οι οποίες επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στις δύο αυτές αγορές, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο, Georges Gagnebin, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στο πλαίσιο του Euroforum, στη Ζυρίχη.

«Αυτές οι δύο αγορές της Νοτίου Αμερικής και της Ανατολικής Ευρώπης, πηγαίνουν πολύ καλά», ανέφερε ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Συνολικά το ισοζύγιο μεταξύ των εισροών και των εκροών των περιουσιακών στοιχείων των πελατών είναι λίγο ως πολύ σταθερό και λίγο υπερέχουν οι εισροές».

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ανατολικής Ευρώπης, η Πολωνία, αναπτύχθηκε με ρυθμό 5,3% πέρυσι, περίοδο κατά την οποία, η Βραζιλία, η μεγαλύτερη οικονομία της Νοτίου Αμερικής, είχε οικονομική ανάπτυξη 4,9%. Αντιθέτως, η ανάπτυξη, στις 12 χώρες μέλη της Ε.Ε., που συναλλάσσονται με το ευρώ, ήταν 2% και της ελβετικής οικονομίας, 1,7%.

Η UBS είναι η μεγαλύτερη διαχειρίστρια κεφαλαίων πλουσίων στον κόσμο. Με έδρα τη Ζυρίχη, πρόσθεσε το ποσόν ρεκόρ των 18,4 δισ. ελβετικών φράγκων στους λογαριασμούς της το δεύτερο τρίμηνο, με αποτέλεσμα τα υπό διαχείριση κεφάλαια στο τέλος του Ιουνίου, να ανέρχονται σε 890 δισ. ελβετικά φράγκα, εξαιρουμένου του τμήματος SBC.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα